Challenge 3 maart

3 maart – bidden

Nikolaas Sintobin is een Jezuïet. Jezuïeten zijn een orde (een afdeling) binnen de katholieke kerk. Nikolaas schrijft en vertelt regelmatig over een manier van bidden: het levensgebed. De volgorde van dat levensgebed kan worden samengevat in deze drie woorden: dank (wat gaf vreugde), sorry (wat maakte verdrietig, boos etc.) en alsjeblieft (het gebruiken van je inzichten)

Als gezin kun je in een schriftje opschrijven wat jouw punten bij deze drie woorden zijn. Daarna kun je er samen mee naar God gaan.

Dank u

Je mag je gebed beginnen met het vertellen waar je God voor wilt bedanken, wat is er deze dag gebeurd waar je blij mee bent? Niet voor niks begin je met danken, het maakt je er bewust van dat alles je alles wat je hebt, van God ontvangt. En het helpt je om in te zien hoe ongelofelijk veel je krijgt. Ook in situaties die heel verdrietig of moeilijk zijn, mag je zien dat God er is en je altijd iets geeft om voor te danken, hoe klein en onbenullig het ook lijkt.

Sorry

De afgelopen dag was er vast ook iets wat niet goed ging. Misschien was je (niet helemaal terecht) boos, heb je ruzie gemaakt, lelijk over iemand gepraat of was je egoïstisch. Of was er iets anders waarvan je eigenlijk weet dat het niet zo hoort. Door het te vertellen aan God, laat je zien dat het je spijt en dat je eigenlijk verlangt naar een leven nóg dichter bij God.

Alstublieft

Zijn er dingen die je aan God wilt vragen? Waar je je zorgen over maakt of waar je God bij nodig hebt? Dat kun je nu in je gebed vertellen. Dat kan iets zijn voor jezelf, maar ook voor iemand uit je omgeving of iets wat speelt in de wereld.

Challenge 3 maart

1 reactie op “3 maart – bidden”

Reacties zijn uitgeschakeld.