4 maart

4 maart – lezen Psalm 34

Vandaag heb je nodig: kleurpotloden/markeerstiften en de tekst van vandaag uitgeprint, of Bijbels waar je met kleurtjes in mag tekenen.

Een goede manier om je te verdiepen in een bijbeltekst, is door in je Bijbel te schrijven. Klinkt misschien een beetje gek, want je hebt altijd geleerd dat je in boeken niet mag schrijven. Toch wordt er juist in Bijbels heel veel gestreept, gekleurd, geschreven en zelfs geschilderd. Er zijn zelfs Bijbels te koop met extra veel ruimte om te tekenen, schilderen of schrijven. Zoek op internet maar eens op Bibeljournaling, dan vind je daar voorbeelden van. Misschien vind je dat wel leuk en wil je dat ook eens proberen. Vandaag houden we het redelijk netjes 😊 Deze opdracht kun je met je gezin doen, maar ook heel goed in je eentje.

Pak de tekst van vandaag erbij. Dat is psalm 34. Eén van jullie leest de tekst hardop voor.

Vervolgens lees je de tekst zelf en ga je met de kleurtjes aan de slag.

Geel = een stukje tekst waarin je een belofte van God leest.
Rood =  een stukje tekst waarin je iets leert over God/Jezus/de Heilige Geest.
Roze = Liefde/bemoediging voor jou
Groen = dit vind ik moeilijk of hier heb ik een vraag over.

Je kunt er ook met grijs potlood of pen iets bijschrijven of met kleurtjes iets tekenen.

Na het markeren kun je met elkaar praten over de kleurtjes. Wat had jij geel gemarkeerd? En wat had een ander rood gemarkeerd? Hebben jullie veel hetzelfde of juist heel anders?

Vond je dit een makkelijke manier om je te verdiepen in de Bijbel? Je kan het met alle teksten in de Bijbel doen. Hoe cool is het als je na een paar maanden overal in je Bijbel gele, roze, rode en groene stukjes tekst ziet?