Jeugdwerk

Jeugdwerk

We willen graag met jou oplopen en meer vertellen over wat geloven inhoudt en wat dat kan betekenen. We willen ook jou graag leren kennen in wie je bent en wat je leuk en interessant vindt. Maar als je door een lastige tijd gaat, willen we er ook graag voor je zijn.

Je bent welkom! Voor meer informatie mail onze jeugdwerkerjeugdwerker@hetankerlelystad.nl

Bramzijgers: 9-11 jaar
De Bramzijgers is bedoeld voor kinderen van 9-11 jaar en vindt ongeveer één keer in de twee weken op de vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 plaats in het kerkgebouw. Heb je zin in te gekke spellen, veel (nieuwe) vrienden en elke keer weer interessante onderwerpen, kom dan ook! En neem gerust je vriendjes/vriendinnetjes mee!

Visnet: 12-15 jaar
Ben jij een ‘echte’ tiener in de leeftijd van 12-15 jaar dan ben je één keer in de twee weken welkom in de jeugdruimte van de kerk om 20.00 tot 21.30 uur. Hier staat een voetbaltafel, tafeltennis tafel, dart, cola, chips, leeftijdsgenoten en gezellige leiders voor je klaar om er een mooie avond van te maken. We bespreken altijd een thema die voorbereid is door één van de leiders of door jezelf met een groepje. Ook doen we mee aan landelijke acties zoals sircelslag en/of Nacht Zonder Dak. Zo is geen één avond hetzelfde, maar wel gezellig en gaan we met elkaar de diepte in.

Catechisatie
De catechisaties worden verzorgd door een team van gemeenteleden gecoacht door de dominee. Met elkaar vormen zij het catecheseteam. Verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen komen jongeren van 10 jaar tot ongeveer 20 jaar bij elkaar in de periode september tot Pasen.

Ze zijn in leeftijdsgroepen ingedeeld:
– 12-13 jaar: wekelijks op doordeweekse avond (indien mogelijk huiscatechese).
– 14-15 jaar: wekelijks op doordeweekse avond ( huiscatechese).
– 16-17 jaar: wekelijks
– 18 + jaar: wekelijks

Belijdeniscatechisatie
Wanneer jongeren (en/of ouderen) belijdeniscatechisatie willen volgen, wordt in overleg met hen en de kerkenraad een groep gevormd door de dominee, die deze groep ook leidt.

Level Up LevelUP: jongeren van 16 jaar en ouder.
Eén keer in de maand is er op vrijdagavond een samenkomst bij de leiding thuis. Deze avonden starten rond 21:00 uur tot ongeveer 23:00 uur. LevelUP wil met jongeren levelen op verschillende niveau`s, waaronder vriendschap, identiteit en geloof. Wie ben jij als jongere en wie kan God voor jou zijn. Zo zijn we als groep op verschillende manieren bezig om elkaar te leren kennen, te spreken over alledaagse zaken met een link naar de Bijbel en het geloof. Na afloop is er altijd ruimte voor een lekker hapje en drankje.

Jongeren Participatie #Durfte Waarom #Durfte
We geloven dat jonge mensen een bijdrage kunnen en mogen leveren aan het Koninkrijk van God. Uitgangspunt voor jongerenparticipatie #Durfte is Jesaja 44: 1-5, waar God zegt dat Hij jongeren wil zegenen. Het gevolg van die zegen is dat ze ‘zullen ontkiemen tussen het gras, uitbotten als wilgen langs het water’ (44:4) vervolgens dat ze zichtbaar hun geloof zullen gaan belijden en uiten (44:5).

We bieden met #Durfte een leervorm waarin we drie onderdelen van geloven stimuleren (GTI):
1. Geloofsopbouw / geestelijke groei
Participatie van jongeren in het kerkenwerk. Zoals kinderwerk in crèche of Ankerkids, beamer, camera en/of geluid bedienen tijdens de diensten of diensten helpen mee organiseren. Elke plek heeft een participatie coach die samen met de jongere optrekt en hen begeleid in het uitoefenen van zijn of haar taak. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Bijbelstudie en geloofsopbouw.

2. Talentontwikkeling / inspelen op interesse
We bieden jongeren een plek aan waar ze op basis van interesse hun talent kunnen ontwikkelen en vervolgens in de praktijk kunnen brengen.We hanteren de gedachte van het ‘Discipelschap-kwadrant’, wat feitelijk hier op neer komt: Ik doe, jij kijkt Ik doe, jij helpt Jij doet, ik help Jij doet, ik kijk.

3. Inzet van je talenten in kerk of Koninkrijk
Iedere #Durfte-groep zal in een seizoen één of meerdere momenten kiezen waarop jongeren de ruimte krijgen om hun talent/vaardigheid of interesse zichtbaar te maken. => “Ze zullen ontkiemen tussen het gras; uitbotten als wilgen langs het water” (Jesaja 44:4).

#durfte Muziek #durfte Jongerendienst #durfte Ankerkids #durfte Creche #durfte media #durfte

Interkerkelijk Jongerenwerk In Lelystad
Er wordt op diverse manieren samengewerkt tussen kerken. Ook vinden er verschillende jongeren evenementen plaats die door hen worden georganiseerd.

Zoals;
– Dive The City (diaconaal weekend),
– Prayernight (nacht van gebed),
– Nacht Zonder Dak

Er wordt samen gezocht naar andere vormen van samenwerking zoals bij sircelslag en/of geloofsopvoeding.

Veilig jeugdwerk
We willen allemaal prettig en veilig jeugdwerk. En we hebben het beste met onze kinderen, tieners en jongeren voor. En toch heeft het kunnen gebeuren dat kerken niet altijd veilig waren voor hen. Dit is dan ook de reden dat we in Het Anker zijn begonnen aan “Veilig jeugdwerk”. We willen namelijk graag een veilige en open plek zijn voor deze jonge generatie.

Uitgangspunt is: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan: heb uw naaste lief als uzelf.’ (Mattheüs 22:37-39, NBV)