25 februari 2022 – bidden

Pete Greig van 24-7 Prayer zegt over gebed: houd het simpel, houd het echt en houd het gaande. 

Hij bedoelt hiermee dat je je als je bidt niet anders hoeft voor te doen dan je bent, dat je God niet met allerlei mooie omwegen hoeft te benaderen en dat bidden niet na 1 keer klaar is. 

Weet je wat een kettingreactie is? Je zet allemaal dingen achter elkaar, die elkaar in beweging brengen. Bekijk dit filmpje maar eens: Ihttps://www.youtube.com/watch?v=ER79nLAD26I

Soms is het met bidden net als met zo’n kettingreactie: alle lossen gebeden zijn net die losse delen die je achter elkaar zet. Soms bid je ergens heel lang voor maar gebeurt er helemaal niks. Al die gebeden samen vormen een lange, lange slinger. Totdat God op een dag je gebed verhoort: dan is de hele slinger van gebeden omgevallen!

Een manier waarop je een kettingreactie van je gebeden kunt bijhouden is door ze op te schrijven. Zoek in huis een mooi boekje of schriftje en schrijf je gebeden op. Kijk bijvoorbeeld een keer inde week of maand terug welke gebeden God verhoord heeft en of er een kettingreactie is ontstaan.

IDEE: Bidden hoeft niet alleen maar met woorden, stil zittend of schrijvend. Het kan ook met dingen die je doet! Is er iets waar jij of jullie al heel lang voor bidden? Maak maar eens zichtbaar uit hoeveel losse gebeden dat lange gebed al bestaat: Maak samen een kettingreactie en vraag God zo in beeldvorm opnieuw om jullie kettinggebed te verhoren.