1 maart

Voorbereiding op de challenge van morgen:

Je zult het vast wel gehoord hebben: In Oekraïne is het oorlog. Veel mensen moeten vluchten of in het leger vechten, ook als ze eigenlijk helemaal geen soldaat zijn. Iedereen is nodig. Kinderen kunnen niet naar school of buiten spelen, maar moeten zich verstoppen. Papa’s moeten vechten en mama’s moeten ervoor zorgen dat zij en hun kinderen veilig blijven. Wat erg is dat hè?

Wil jij ook niet graag helpen? Zorgen dat de oorlog ophoudt en dat kinderen en volwassenen weer gewoon verder kunnen leven? Maar ja… Wij zijn ver weg, wij wonen in Nederland, wij zijn maar kinderen en gewone mensen. Hoe kunnen wij nou helpen?

De Paus en leiders van andere kerken hebben christenen over de hele wereld gevraagd om morgen, op de eerste dag van de veertigdagentijd, te bidden en te vasten voor vrede in Oekraïne.

Als je vast, dan eet je niet of minder. Jezus zei: “Een mens kan niet leven van brood alleen.” Er is iets belangrijkers dat zorgt dat je in leven blijft dan eten: God zorgt dat mensen in leven blijven. God is belangrijker dan eten. Als je vast, dan zeg je tegen jezelf en God: Ik vertrouw erop dat U kan doen wat gewone mensen en gewone mensendingen niet kunnen. U zorgt voor mij. Vasten is een manier om je op God te richten en je gebed kracht bij te zetten.

Hoe kunnen jullie vasten?

Bespreek met elkaar hoe jullie morgen kunnen vasten. Misschien doen jullie geen beleg op jullie brood, of neem je geen koekje mee naar school, of eet je geen toetje na het eten. Het is misschien best een beetje moeilijk, maar dat geeft niet. Probeer als je het moeilijk vindt, te bedenken dat God voor je zorgt.

2 reacties op “1 maart”

  1. Elize en Amy

    Wij gaan morgen geen koekjes en snoepjes eten. Elke keer als wij dan zin hebben in een snoepje kunnen wij denken aan de opdracht.

  2. het was een leuke challenge

    groetjes joris flore donya alex en jettie

Reacties zijn uitgeschakeld.