Over een blinde ziener en een pratende ezel (4e adventszondag)

Het is altijd balen als je lichaam niet meer verder wil. Soms moet je even goed luisteren naar wat je lijf zegt. Dat moest Bileam ook, toen zijn voet klem kwam te zitten tussen zijn ezel en de muur… 

We zijn met de ezel op weg naar Bethlehem. Net als Bileam. Hij is uitgenodigd door koning Balak om dat angstaanjagende volk van Israël te vervloeken. Als je Bileam genoeg betaalt komt hij wel. 

Waar Bileam geen rekening mee hield was dat zijn ezel dwars zou kunnen liggen. Het beest vertikt het om nog een stap verder te doen. Terwijl Bileam met een stok zijn ezel staat af te ranselen, gaan zijn ogen open voor iets nieuws. 

Over dat nieuwe vertelt hij straks ook aan koning Balak. Er komt een ster! Uit het volk van Jakob wordt een koning geboren die alles beheersen zal. Niets en niemand zal hem tegenhouden. 

Bileam moest het aan zijn lichaam voelen, dat God een andere weg inslaat dan hij graag wilde in zijn leven. Die weg leidt naar de top. Die top brengt je dicht bij God, dicht bij de ster en zo ook dicht bij jezelf. 

Kom je zondag ook? 

Andere berichten