Gast aan Tafel

‘Gast aan Tafel’ is een initiatief dat bij het IDO begonnen is. Samen eten en ontmoeten. Sinds 14 december 2019 organiseren ook wij ‘Gast aan Tafel’ in het Anker.

Een groep enthousiaste kokers die elke maand een maaltijd verzorgt. Iedereen mag hier komen eten voor 1 euro per maaltijd. Samen eten, een praatje en elkaar echt ontmoeten staan centraal. Vaak wordt er themagericht gekookt. Zo hebben we eens Hollandse stamppotten gedaan, Mexicaans en Italiaans gekookt, maar bijvoorbeeld met Valentijn werd het thema liefde en dus serveerden we rood eten.

Er wordt een mooie flyer gemaakt en deze wordt gedeeld in allerlei groepen en op Facebook. Verder is er veel mond op mond reclame. Gemiddeld zijn er tussen de 20 en 40 aanmeldingen. Aan de tafels zijn altijd verrassende gesprekken en mooie ontmoetingen.

Met pijn in ons hart moesten we dit door het Coronavirus en de daarbij horende maatregelen stopzetten. Echter bleef de behoefte aan maaltijden uitdelen, zeker aan de alleenstaanden en eenzamen.

Zo ontstond ‘Gast aan tafel Afhaal’. We bereiden een heerlijke maaltijd voor en laten dit buiten bij de kerk afhalen. Er is ruimte voor een praatje op gepaste afstand. We merken en zien hoe belangrijk dit is voor ons mensen. Er zijn ontmoetingen, mensen die samen thuis eten, of het eten uitdelen aan anderen.

Prachtig om hier als vrijwilliger bij te helpen,  maar ook heerlijk om gewoon aan te mogen deelnemen. Zonder reden, gewoon omdat het kan en de behoefte er is.  Mooi dat we op deze manier iets met elkaar mogen delen.

Wil je meer weten of ook deelnemen aan dit enthousiaste team? Meld je dan via ankeraantafel@gmail.com.